Valikko Valikko
Sulje

Etsi kohdenumeron perusteella

Asunnon vuokraus

Asunnon vuokraaminen

Asunto kannattaa laittaa vuokralle, mikäli se on vain taloudellisesti järkevää. Jos taas etsit vuokra-asuntoa, Habitalta löydät eri kokoisia vuokra-asuntoja ympäri maailmaa. Tutustu vuokrattaviin asuntoihin ja jos et löydä sopivaa, niin ole yhteydessä ja etsimme sinulle unelma-asuntosi. Kauttamme löydät myös vuokrattavat tontit ja autotallit.

Keittiö
Asunto

Asunnon vuokraus

Mitä pitää huomioida, kun laittaa asunnon vuokralle?

Asunnon voi laittaa vuokralle koska tahansa ja asunnon voi vuokrata kenelle tahansa. Helpoin ja turvallisin tapa vuokrata asunto on käyttää kiinteistönvälittäjää. Kun vuokrauksessa käyttää ammattilaista, luotettavan ja pitkäaikaisen vuokralaisen löytyminen on helppoa ja vaivatonta. Habitan kiinteistönvälittäjillä on pitkä kokemus asuntojen vuokraamisesta. Haastattelemme potentiaaliset vuokralaiset, järjestämme asuntonäytöt ja teemme myös luottotietotarkistuksen ennen kuin vuokralainen allekirjoittaa sopimuksen.

Julkisivu

Asunnon vuokraus

Hyvä asunnon vuokra

Liian korkea vuokra voi karkottaa vuokralaiset ja pitää asunnon tyhjillään monta kuukautta. Tämä voi jopa koitua kalliimmaksi kuin hieman matalamman vuokran pitäminen, joka saa vuokralaisen pysymään pidempään. Hyvä vuokra määräytyy markkinatason mukaan ja ottaa huomioon myös muun muassa asunnon kunnon ja sijainnin. Kannattaa aina kysyä ammattilaiselta neuvoa vuokran määrittämisessä. Habitan vuokrauspalvelussa autamme vuokraamaan asuntosi eteenpäin: määritämme oikean vuokran, järjestämme asuntonäytöt, tarkastamme vuokralaisen maksukyvyn ja teemme kaikki paperityöt puolestasi.

Omakotitalo

Asunnon vuokraus

Loma-asunnon vuokraaminen

Oma loma-asunto on helppo laittaa tuottamaan niinä kuukausina, joina itse ei asuntoa käytä. Helpoin tapa vuokralle laittamiseen on käyttää palvelukumppania. Habitalla vuokrakohde menee paitsi kotisivuillemme myös 120 kansainväliseen markkinointiportaaliin. On hyvä markkinoida loma-asuntoa mahdollisimman laajasti, sillä tarjontaa lomanviettopaikoista on paljon. Loppupeleissä kuitenkin itse päätät, kenelle asuntosi annat vuokralle. Habitan kautta löydät määräaikaiset ja toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasuhteella olevat vuokralaiset.

Näyttö

Asunnon vuokraus

Mitä pitää huomioida, kun vuokraa asunnon?

Erilaisia vuokra-asuntoja on markkinoilla paljon. Kun valitset vuokra-asuntoa, kannattaa ensiksi miettiä minkälaiseen tarpeeseen asunto tulee:

  • Kuinka monta henkilöä asunnossa tulisi asumaan?
  • Kuinka pitkäksi aikaa asuntoa tarvitaan?
  • Onko sijainnilla, palveluilla tai kulkuyhteyksillä merkitystä?
  • Mitä varusteluja asunnossa tai taloyhtiössä pitäisi olla?
  • Onko kyseessä vakituinen asunto, loma-asunto vai työn vuoksi vuokrattava asunto?

Lisäksi kannattaa huomioida vuokran lisäksi tulevat kulut. Vuokraan ei yleensä sisälly muun muassa vakuutusta, sähköä taikka kaasua. Vuokrauksessa kannattaa aina käyttää paikallista kiinteistönvälittäjää, näin vältyt muun muassa kielimuurin aiheuttamilta väärinymmärryksiltä ja voit luottaa siihen, että vuokrasopimukset tehdään paikallisen lain vaatimalla tavalla.

Olohuone

Asunnon vuokraus

Asunnon vuokraus Habitalla

Habitalla vuokraat oman asuntosi helposti ja vaivattomasti. Meiltä löydät vakituiseen asumiseen ja lomailuun sopivat vuokra-asunnot yli 30 maasta. Vuokrauksessa noudatamme aina hyvää vuokratapaa. Ota yhteyttä paikalliseen Habitaan, kun haluat laittaa asuntosi vuokralle tai haluat vuokrata asunnon. Mikäli paikalliset vuokratavat eivät ole tutut, on turvallisinta ja kätevintä käyttää paikallistuntemuksen omaavaa kiinteistönvälittäjää.

Asunto

Asunnon vuokraus

Mitä Habitalla kuuluu vuokranantajille

Laittaessasi asuntosi kauttamme vuokralle, säästät aikaa ja rahaa. Voit luottaa siihen, että vuokrauksessa noudatetaan hyvää vuokratapaa. Ota ensin yhteyttä Habitaan ja saat parhaimman kiinteistönvälittäjän asunnollesi. Ensi töiksemme arvioimme asunnon vuokratason, kuvaamme asunnon ja laitamme sen markkinointiin kotisivuillemme ja 120 kansainväliseen markkinointiportaaliin. Järjestämme asunnossa asuntoesittelyt ja annamme suositukset vuokralaisehdokkaista. Ennen vuokrasopimuksen tekemistä tarkastamme vuokralaisehdokkaan luottotiedot. Vuokrasopimus laaditaan kirjallisesti ja sen allekirjoittaa sekä vuokranantaja että vuokralainen. Huolehdimme myös mahdollisesta takuuvuokran maksusta ja avainten luovutuksesta.

Avokeittiö

Asunnon vuokraus

Mitä Habitalla kuuluu vuokralaiselle

Mikäli paikallinen asuntojen vuokramarkkina on sinulle tuntematon, on tällöin helpointa käyttää paikallista kiinteistönvälittäjää. Jos Habitan sivuilta ei löydy sopivaa vuokra-asuntoa, ole meihin yhteydessä, niin etsimme sinulle kriteerisi täyttävän vuokra-asunnon. Laitamme puolestasi päälle Habitan vahtipalvelun, jonka avulla saat viestin aina kun vuokralle on tulossa uusi sinulle sopiva asunto.

Asuntonäytöille voi tulla valmiiksi täytetyn vuokrahakemuksen kanssa, toki hakemus voidaan täyttää myös Habitan kotisivuilla tai asuntonäytölläkin. Vuokrahakemukseen kannattaa lisätä mahdolliset suosittelijat, kuten edellinen vuokranantaja tai työnantaja. Muista kuitenkin kysyä suosittelijoiden lupa ennen kuin lisäät heidät hakemukselle. Halutuimmat asunnot menevät nopeasti ja jos sinulla on todiste siitä, että olet hyvä vuokralainen, olet jo hieman edellä muita hakuprosessissa. Kun sopiva asunto löytyy, laadimme kirjallisen vuokrasopimuksen, joka sitoo sekä vuokralaista että vuokranantajaa. Vuokranantaja aina kuitenkin päättää kenelle antaa asuntonsa vuokralle.

Haluatko laittaa asunnon vuokralle tai vuokrata asunnon?

Habitalla tunnemme paikalliset vuokramarkkinat ja autamme sinua löytämään maksukykyisen vuokralaisen asunnollesi. Jos taas etsit vuokra-asuntoa, niin löydämme sinulle kriteerisi täyttävän kodin. Ota yhteyttä täyttämällä oheinen lomake, niin edustajamme on sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa meille +358 10 5855 010, niin jutellaan heti.

Yhteydenottolomake