Valikko Valikko
Sulje

Etsi kohdenumeron perusteella

Asunnon osto

Asunnon ostaminen

Asunnon ostaminen on mutkatonta, kun apunasi on ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä. Habitalla työskentelee yli 300 alan ammattilaista yli 30 eri maassa. Saat aina apua asuntokauppaan olemalla meihin yhteydessä tai astumalla sisään Habitan toimistoon.

Selaa myytäviä asuntoja
Näyttö
Avain

Asunnon osto

Kysy meiltä apua asunnon ostamisessa

Olipa aikeissasi sitten vaihtaa asuntoa tai ostaa loma-asunto kotimaasta tai ulkomailta, Habitalla olemme apunasi muuttuvissa elämäntilanteissa. Kauttamme ostat asunnon turvallisesti ja pidämme sinut ajan tasalla koko ostoprosessin ajan. Kerro meille minkälaista asuntoa tarvitset, niin aloitamme asunnon etsimisen puolestasi.

Luokkahuone

Asunnon osto

Miten ostaa asunto?

Tarve asunnon ostamiseen tulee yleensä elämäntilanteesta. Perhe kasvaa, halu sijoittaa tai muuten elämäntilanne muuttuu ovat esimerkkejä elämäntilanteista, joissa asunnon vaihtaminen on ajankohtaista. Kun uutta asuntoa lähdetään metsästämään, on useimmille asunnon ostajille asuntokriteerit jo selkeät. Jos ei vielä tiedä minkälaista asuntoa tarvitsee kannattaa huomioida ainakin seuraavia seikkoja:

  • Etsitkö omakotitaloa, rivitaloa, paritaloa vai kerrostaloa?
  • Asunnon kunto
  • Asunnon sijainti
  • Huoneiden lukumäärä
  • Asunnon koko
  • Asunnon käyttökustannukset
  • Asunnon energiatehokkuus
  • Asunnon mahdolliset remontit

Oman asuntobudjetin selvittäminen on tärkeää ennen kuin asuntonäytöillä päättää mennä käymään. Jos tarvitset lisärahoitusta, kannattaa pankilta varmistaa, millaiseen asuntolainaan sinulla on mahdollisuus. Halutuimmat asunnot menevät nopeasti kaupaksi ja rahoituksella varmistat, että myyjä myös huomioi sinun tarjouksesi. Habitan kiinteistönvälittäjät esittelevät juuri sinulle sopivimmat asunnot ja mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös yksityisnäytöt. Jos et löydä meiltä sopivaa asuntoa, niin ole meihin yhteydessä ja etsimme sinulle sellaisen. Laitamme puolestasi päälle Habitan vahtipalvelun, jolla pysyt kartalla myyntiin tulevista asunnoista ennen muita.

Värikkäitä taloja

Asunnon osto

Myytävät asunnot

Löydät myytävät asunnot kotisivuiltamme. Käytämme myös yli 120 maailmanlaajuista markkinointiportaalia, jotta asunnot olisivat kansainvälisillä markkinoilla. Voit selata myytäviä asuntoja kotisivuillamme tai mennä mihin tahansa Habitan toimistoon. Sieltä löydät ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjät, joilla on kyseisen alueen paras paikallisosaaminen.

Myytäviä asuntoja pääset aina katsomaan paikan päällä. Järjestämme asuntoihin asuntonäyttöjä, joihin voit tulla ilmoittautumatta. Habitan kiinteistönvälittäjä on paikalla vastaamassa asuntoa koskeviin kysymyksiin. Tarvittaessa järjestämme myös yksityiset asuntonäytöt.

Selaa myytäviä asuntoja
Sisustus

Asunnon osto

Asunnon ostotarjous

Oman unelma-asunnon löytyessä voit tehdä ostotarjouksen. Tarjouksen asunnosta voit tehdä koska tahansa ja Habitan kiinteistönvälittäjä auttaa sinua ostotarjouksen tekemisessä. Asunnon ostotarjous etenee maasta riippuen eri tavalla. Käyttäen apuna Habitan paikallista kiinteistönvälittäjää, ostotarjouksen tekeminen sujuu helposti ja vaivattomasti.

Aina, kun haluat tehdä ostotarjouksen asunnosta, se pitää tehdä kirjallisesti. Allekirjoitukset vaaditaan sekä ostajalta että myyjältä. Tämä luo turvaa kaupan molemmille osapuolille. Maakohtaiset käytännöt voit tarkistaa Habitan paikalliselta kiinteistönvälittäjältä.

Julkisivu

Asunnon osto

Asuntojen toteutuneet kauppahinnat

Asuntojen hinnoitteluun pätee samat säännöt maasta riippumatta. Hinnoittelussa tärkein asia on asunnon sijainti, esimerkiksi remontoimaton yhden huoneen asunto pääkaupungin keskustassa voi olla saman hintainen tai arvokkaampikin kuin 10 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva remontoitu kahden huoneen asunto. Lisäksi hinnoittelussa otetaan huomioon muun muassa tilastot, markkinatilanne, alueen hintataso ja asunnon kunto. Asuntojen toteutuneet kauppahinnat vaihtelevat riippuen markkinatilanteesta.

Markkinatilanteen lisäksi asuntojen hintakehitykseen vaikuttaa muun muassa asuinalueen kehitys, palvelut alueella ja alueen suosio asuinpaikkana. Asuntojen hinnoittelu ja hintakehitys muodostuu kokonaisuudesta, johon vaikuttaa moni eri asia.

Jos asunnon ostamisen lisäksi olet myymässä asuntoa, niin asunnon hinta-arvioon kannattaa aina kysyä ammattilaisen apua. Habitalta saat suullisen ilmaisen hinta-arvion ja laadimme myös asunnollesi veloituksetta markkinointisuunnitelman, jolla asuntoa lähdettäisin myymään.

Edustaja

Asunnon osto

Miten autamme sinua asunnon ostossa

Autamme sinua asunnon etsinnästä aina kaupanteon jälkeen tuleviin kysymyksiin saakka. Annamme sinulle myös veloituksetta hinta-arvion nykyisestä asunnostasi. Jos et heti löydä Habitalta kriteereitäsi täyttävää asuntoa, niin olemalla meihin yhteydessä, pidämme sinut ajan tasalla myyntiin tulevista uusista asunnoista. Teemme halutessasi puolestasi asunnon hakuvahdin Habitan vahtipalveluun, joka lähettää sinulle viestin heti kun uusi hakukriteereihisi sopiva asunto on tulemassa myyntiin.

Jos löydät Habitalta mieleisen asunnon, niin järjestämme sinulle siihen asuntonäytön mahdollisimman nopealla aikataululla. Näytöllä pääset tutustumaan asuntoon paikan päällä ja pääset katsomaan tiloja tarkemmin. Yleensä kuvista ei saa kunnon kokonaiskuvaa kohteesta, vaan vasta paikan päällä tiedät, onko asunto tuleva uusi kotisi.

Järvi

Asunnon osto

Loma-asunnon osto

Oma vapaa-ajan asunto on monen unelma. Arkea on ihanaa paeta omaan pakopaikkaan metsän keskelle, laskettelurinteiden juurelle tai meren rannalle. Oman loma-asunnon voit myös remontoida ja sisustaa miten haluat, ja siellä on aina kaikki valmiina seuraavaa yöpymistä varten. Sinun ei tarvitse pakata matkalaukkua, vaan voit lähteä lomailemaan suunnittelemattakin, jos siltä tuntuu.

Loma-asunto ulkomailta on järkevin ostaa käyttäen luotettavaa paikallista kiinteistönvälittäjää. Maan lainsäädäntö ja käytännöt saattavat erota paljonkin kotimaassa olevista. Habitalla on toimipisteitä yli 30 maassa, tunnemme eri maiden käytännöt ja osaamme paikallista kieltä. Autamme sinua mielellämme vapaa-ajan asunnon etsimisessä ja ostamisessa. Löydät meiltä sekä vapaa-ajan asunnot että vakituiset asunnot ympäri maailmaa.

Kohteiden selaus

Asunnon osto

Miten Habitan Vahtipalvelu toimii?

Voit aina olla yhteydessä paikalliseen Habitan kiinteistönvälittäjään, jos etsit uutta asuntoa. Me etsimme sinulle veloituksetta unelmiesi asunnon ja asetamme puolestasi Habitan vahtipalvelun päälle. Habitan vahtipalvelulla saat viestin aina kun omiin kriteereihisi sopiva asunto on tulossa myyntiin. Saat uudesta myyntiin tulleesta asunnosta tiedon ennen kuin se menee niin sanottuun julkiseen myyntiin eli markkinointiportaaleihin ja kotisivuillemme.

Aloita vahtipalvelun asettaminen Habitan kotisivuilta. Syötä kenttiin omat hakukriteerisi ja klikkaa tallenna vahtipalveluna -linkkiä. Syötä sähköpostiosoitteesi ja klikkaa tallenna vahtipalvelu -painiketta. Saat sähköpostiisi vielä vahvistuslinkin, jota klikkaamalla vahvistat Habitan vahtipalvelun. Saat paluuviestinä vielä linkin, jonka kautta voit perua Habitan vahtipalvelun. Habitan vahtipalvelu on voimassa neljä kuukautta ja voit koska tahansa lopettaa sen tai laittaa uuden vahtipalvelun päälle.

Etkö löydä sopivaa asuntoa? Unelmiesi asunto saattaa olla vasta tulossa myyntiin.

Etkö tiedä mistä löytäisit uuden kodin? Habitan kiinteistönvälittäjillä on paras paikallistuntemus ja vuosien ammattitaito. Luota asuntoasioissasi meihin ja ota yhteyttä, niin aloitamme asunnon etsimisen puolestasi. Täytä oheinen lomake, niin edustajamme ottaa sinuun yhteyttä tai soita meille numeroon +358 10 5855 010, niin jutellaan heti.

Yhteydenottolomake