Valikko Valikko
Sulje

Etsi kohdenumeron perusteella

Sijoittajan turvallinen kumppani

Habita on sijoittajan turvallinen kumppani

Sijoittaminen asuntoihin ja kiinteistöihin on turvallinen tapa kasvattaa varallisuutta. Me Habitalla autamme löytämään parhaimman sijoituskohteen. Tyytyväiset asiakkaat ja pitkät asiakassuhteet kertovat meidän kokemuksestamme ja ammattitaidosta. Kerromme sinulle eri kiinteistösijoittamisen vaihtoehdoista ja mikä voisi sopia parhaiten juuri sinulle. Jos taas etsit luotettavaa ja asiantuntevaa kiinteistönvälittäjää vuokrattaville tai myytäville kohteillesi, niin meiltä löydät tehokkaat ja osaavat välittäjät.

Näyttö
Omakotitalo

Sijoittajan turvallinen kumppani

Kiinteistösijoittaminen

Kiinteistösijoittamisen vaihtoehtoja on monia: asunto-osakkeeseen, asuinkiinteistöön, loma-asuntoon, lomaosakkeeseen, toimitilaan tai tonttiin sijoittaminen. Tällä sivulla kerromme yleisellä tasolla kiinteistösijoittamisesta, mutta jos haluat tietää asiasta tarkemmin, niin ota yhteyttä johonkin toimipisteeseemme, niin kerromme mielellämme lisää. Maakohtaisia erojakin on paljon.

Kättely

Sijoittajan turvallinen kumppani

Miten sijoittaja saa asunnolle tuottoa?

Asunnolle tulee tuottoa muun muassa rakennuksen kehityksestä, asuinalueen kehityksestä ja yleisestä arvon noususta. Vuokraamalla kohdetta pystyt usein jo kattamaan kaikki tai osan asunnon juoksevista kulusta.

Jos kädessäsi pysyy vasara ja maalipensseli, niin muutama tapa saada tuottoa sijoitukselle on remontoida asunto itse. Muutama strategia tähän on flippaus ja BRRRR. Flippauksessa ostat remonttikohteen ja remontoinnin jälkeen myyt sen voitolla eteenpäin. BRRRR-strategia tulee englanninkielisistä sanoista buy, rehab, rent, refinance, repeat. Ensin ostat halvan remontoitavan kohteen, remontoit ja vuokraat kohteen. Remontoinnin vuoksi pankki arvottaa asuntoasi korkeammalle, joten voit uudelleen neuvotella asuntolainan ja parhaimmassa tapauksessa ostaa toisen sijoituskohteen ja sitten toistaa tätä sama kaava uudelleen ja uudelleen. Näin voit kasvattaa asuntosijoitustesi määrää.

Julkisivu

Sijoittajan turvallinen kumppani

Millainen on hyvä sijoitusasunto?

Hyvä sijoitusasunto voi olla joko asunto-osake, asuinkiinteistö tai lomaosake. Sijainti näyttelee suurta roolia siinä paljonko voit saada vuokraa kohteestasi. Lisäksi ota huomioon kohteen kunto, koko, tulevat remontit ja kohteen juoksevat kulut. Mieti kuka voisi olla potentiaalinen vuokralainen? Onko kyseessä opiskelijalle sopiva asunto, perheasunto vai lomailuun sopiva kohde?

Asunnon hyvä sijainti on ensiarvoisen tärkeä asia sijoitusasunnossa. Hyvä sijainti ei välttämättä tarkoita, että asunto tulisi olla kaupungin keskustassa, vaan se voi olla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Jos esimerkiksi asunto sijaitsee 30 minuutin junamatkan päässä sekä suuren kaupungin keskustasta, rannalta että lentokentältä, niin asunto täyttää jo hyvän sijoitusasunnon tärkeimmän kriteerin.

Autamme sinua kuukausivuokran määrittämisessä ja, jos kyse on loma-asunnosta, niin arvioimme vuokrattujen viikkojen määrän vuodessa. Lue kuitenkin ennakolta tarkkaan myyntiesite ja selaa kohteen kuvia, ja mieti onko asunto sopiva sinun budjetillesi.

Etsi asuntoja

Toimisto

Sijoittajan turvallinen kumppani

Toimitilasijoittaminen

Toimitilasijoittaminen on usein tuottoisampaa kuin asuntosijoittaminen. Toimitiloissa vuokrasopimukset ovat yleensä pitkiä ja vuokrataso on korkeampi kuin tavallisissa asunnoissa. Sijoittajalle tämä tarkoittaa vakaata ja ennustettavaa tuottoa. Toimitilasijoittamisessa kohteesi on turvassa myös inflaatiolta, koska vuokratulo ja kiinteistön arvo yleensä nousevat inflaation mukana. Habitalla on paljon hyviä toimitilasijoittamiseen soveltuvia kohteita.

Etsi toimitiloja

Järvi

Sijoittajan turvallinen kumppani

Sijottaminen tonttiin

Kun arvioi erilaisia kiinteistösijoittamisen kohteita, kannatta harkita myös tonttiin sijoittamista. Maa on rajallinen luonnonvara, ja väestön kasvaessa maan kysyntä kasvaa. Tämä johtaa maan arvon nousuun ajan myötä, mikä voi tarjota vakaan tuoton sijoitukselle.

Toisin kuin muut kiinteistösijoitukset, maa vaatii vain vähän huoltoa. Sinun ei tarvitse huolehtia rikkinäisten laitteiden tai katon korjaamisesta, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Tonteilla on useita erilaisia käyttötarkoituksia. Kun ostat tontin sijoitusmielessä, tarkasta mikä on tontin käyttötarkoitus ja mitä sille saa rakentaa. Eri valtioiden lakien mukaan tonttiin sijoittaminen voi tarjota myös veroetuja, kuten vähennyksiä kiinteistöveroista ja poistoista.

Etsi myytäviä tontteja

Vapaa-ajan asunto

Sijoittajan turvallinen kumppani

Sijoittaminen loma-asuntoon

Oma loma-asunto suosikkikohteesta on monen meistä unelma. Pohdittavaa kuitenkin tulee siinä vaiheessa, kun miettii loma-asunnon omaa käyttöastetta. Loma-asunto kannattaakin ostaa sijoitusmielessä. Loma-asunto sijoituskohteena kannattaa, jos se sijaitsee paikassa, jossa sen vuokrakäyttö on taattu. Vuokraamalla loma-asuntoasi eteenpäin saa katettua asunnosta koituvia kuluja. Habitalla on ympäri maailmaa erilaisia lomailuun sopivia asuntoja. Ota yhteyttä suosikkikohteesi Habitaan, niin esittelemme sinulle erilaisia kakkoskoti vaihtoehtoja.

Habitan toimipisteet

Raportti

Sijoittajan turvallinen kumppani

Habitan ostotoimeksianto ja Vahtipalvelu

Kun sinulla ei riitä aika selailla asuntoilmoituksia täydellisen sijoitusasunnon toivossa, voit tehdä Habitalle ostotoimeksiannon. Meillä on kattavat verkostot eri paikkakuntien ja maiden välittäjien kesken ja löydämme sinulle erilaisia vaihtoehtoja sijoituskohteeksi. Asunnon ostotoimeksiannon hinta on välityspalkkion maksu. Kun olet lupautunut maksamaan välityspalkkion, niin asunnon tarjouskilpailussa olet hyvässä asemassa. Asunnon myyjä mielellään haluaa säästää välityspalkkion maksusta.

Toinen hyvä vaihtoehto siihen, ettei sinun tarvitse jatkuvasti vahtia myynti-ilmoituksia, on asettaa Habitan Vahtipalvelu. Vahtipalvelun päälle laittaminen käy kätevästi ja se on voimassa neljä kuukautta. Tämän jälkeen voit myös jatkaa Vahtipalvelua. Voimme myös laittaa Vahtipalvelun päälle puolestasi täysin veloituksetta. Vahtipalvelusta saat aina sähköpostia, kun uusi kriteerit täyttävä kohde on tulossa myyntiin. Ilmoituksen saat vuorokautta ennen kuin se menee julkiseen myyntiin. Täytä asuntohaku ja klikkaa Habitan Vahtipalvelu päälle asuntohausta

Kohdehaku

Ota yhteyttä Habitaan

Täytä oheinen lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä

Vastaamme kaikkiin kiinteistösijoituksia koskeviin kysymyksiisi. Asiantuntijatiimimme on valmis auttamaan sinua löytämään potentiaaliset sijoituskohteet ja auttamaan ostoprosessin edetessä.